"In 2050, Franta poate fi prima putere a lumii." Asa sustine fostul director al Turului Frantei, competitie ciclista desfasurata anual in Hexagon, scriu jurnalistii de la televiziunea franceza TF1, care comenteaza ca este o declaratie optimista.

"Xavier Louy nu se teme sa fie optimist", au adaugat jurnalistii de la acelasi post TV. Potrivit lor, Xavier Louy, fostul director al Turului Frantei, a declarat ca lipsesc vointa politica si resursele financiare si ca isi doreste sa organizeze o colectie de aur pentru a finanta o datorie nationala mare.

Franta, un teritoriu mai mare decat China.

"Franta este a sasea tara din lume, mult mai mare decat China, mai mare decat India", subliniaza Xavier Louy care recunoaste amploarea domeniilor maritime franceze. "Franta este singura tara din lume intinsa pe patru continente […]. Suntem campioni mondiali in exploatarea oceanelor", a mai spus fostul director al Turului Frantei.

El mai spune ca avantajele Frantei sunt aeronautica, turismul, domeniul nuclear si luxul si sunt cunoscute in intreaga lume. In plus, si companiile sunt, de asemenea, cunoscute la nivel mondial, potrivit afirmatiilor lui Xavier Louy. "Prima companie de asigurari din lume este franceza, compania Axa. A doua banca din lume este franceza: BNP Paribas", a completat Xavier Louy, care a dat ca exemplu si succesul Seb, un lider in electrocasnice.

Citeste si:
Covid-19 | Economia franceză s-a prăbuşit în T1 şi a intrat în...
Economia franceză s-a...

Sursa foto: Vedere cu Turnul Eiffel/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Roma și Bilbao iau în calcul să renunțe să găzduiască EURO 2020
Setari Cookie-uri