Dobanda titlurilor de stat americane a scazut sub nivelul psihologic de 2,5%, din cauza datelor macroeconomice slabe din ultima perioada, din cauza temerilor privind deflatia dar si dupa ce Belgia, una dintre cele mai mici tari din Europa, a intrat puternic la cumparare in piata obligatiunilor SUA, scrie CNBC.

Titlurile de stat americane sunt in general vazute de investitori ca un “adapost” in perioadele de incertitudine sau cu o crestere economica redusa. Odata cu cresterea cererii pentru obligatiuni si pretul acestora urca, fapt care duce costurile de imprumut (sau “dobanda”) in jos. Nivelul mai mic de 2,5% inregistrat saptamana aceasta a fost cel mai redus inregistrat din octombrie 2013.

Datele oficiale arata ca achizitiile de obligatiuni SUA facute de catre Belgia au urcat puternic in ultima perioada, aceasta tara devenind astfel al treilea cel mai mare creditor al Statelor Unite dupa China si Japonia.

Detinerile belgiene s-au dublat in ultimul an si au ajuns la 381,4 mld. dolari in martie, cu 40,2 mld. dolari mai mult decat in luna anterioara.

Anumiti experti din piata instrumentelor financiare cu venit fix spun ca investitorii rusi se tem ca activele pe care le controleaza vor fi blocate din cauza tensiunilor din Ucraina, asa ca acum folosesc banci depozitare din Bruxelles in loc sa faca achizitii directe.

Citeste si:
Coronavirus | Belgia: Un bolnav de Covid-19 şi-a infectat motanul
Coronavirus: Belgia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Oficial UE: Grecia si creditorii risca instabilitatea zonei euro
Setari Cookie-uri