Rusia nu are in plan contramasuri pentru companiile straine ca raspuns la sanctiunile occidentale in contextul conflictului din Ucraina, sustine consilierul economic al presedintelui rus Vladimir Putin, Andrei Belousov.

Rusia resimte impactul recomandarilor transmise de statele occidentale companiilor si bancilor de a anula sau de a refuza acordarea de finantare pentru proiecte in tara, a spus Belousov intr-un interviu acordat contidianului austriac Die Presse, citat de Reuters.

"Am observat nervozitate, mai putin la companiile rusesti si mai mult la companiile straine care lucreaza in Rusia. Dar putem spune deschis ca la acest moment nu pregatim contramasuri", a afirmat el, potrivit Mediafax.

Consilierul presedintelui a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca in cazul adoptarii unor noi sanctiuni care sa restrictioneze comertul exterior al Rusiei, Moscova ar putea deschide procese la Organziatia Mondiala a Comertului.

Intrebat de catre publicatia austriaca despre aceasta posibilitate, Belousov a declarat ca nu inseamna ca se va recurge automat la acest procedeu.

Citeste si:
UE nu se indupleca: a extins sanctiunile contra Rusiei cu 6 luni
UE extinde cu sase luni...

"Sper ca Europa sa nu comita prostia unor noi sanctiuni", a afirmat el. Sanctiunile occidentale au determinat liderii Rusiei sa incerce legaturi politice si economice mai stranse cu Asia si China, a spus consilierul lui Putin.

Sursa foto: Localizare Rusia pe harta/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Investitii straine de zeci de miliarde de euro. Judetele preferate
Setari Cookie-uri