Noua structura, denumita Sputnik, va oferi in special serviciul in limbi straine al agentiei de presa publice RIA Novosti si postului de radio Vocea Rusiei, care au fost reunite in decembrie anul trecut in cadrul unei singure mari agentii Rossia Segodnia (Rusia de astazi), a declarat directorul sau Dmitri Kiselev, in cursul unei conferinte de presa, noteaza Mediafax.

"Suntem impotriva propagandei agresive care alimenteaza lumea si impune un punct de vedere unipolar", a declarat Dmitri Kiselev, un prezentator controversat, cunoscut pentru comentariile sale dure la adresa opozitiei sau a homosexualilor. Obiectivul serviciului Sputnik, ale carui informatii vor fi publicate pe site-ul Sputniknews.com si difuzate prin intermediul undelor radio in aproximativ 30 de tari, inclusiv in Franta, China si Statele Unite, este de "a arata o lume multipolara", a subliniat el.

"Vom oferi o interpretare alternativa evenimentelor, pentru care exista o cerere puternica in lume", a anuntat Dmitri Kiselev. "Lumea nu poate fi unipolara, aceasta va duce la victime si varsare de sange", a afirmat el. Dmitri Kiselev, prezentatorul unei emisiuni saptamanale "Vesti nedeli" de pe postul public Rossia, care difuzeaza cu regularitate reportaje critice la adresa opozitiei, antiamericane sau anti-gay, a fost numit in decembrie anul trecut la conducerea agentiei Rossia Segodnia printr-un decret al presedintelui Vladimir Putin.

Kremlinul aspira de mai multi ani sa amelioreze imaginea Rusiei in strainatate, unde Moscova este adesea criticata pentru reprimarea opozitiei, controlul strict asupra societatii civile sau presupusa implicare in conflictul din Ucraina, care opune fortele regulate separatistilor prorusi.

Sursa foto: Shutterstock / Vladimir Putin