China: avans lent al numarului milionarilor

Numarul milionarilor din China a ajuns la 2,9 milioane de persoane, dupa o crestere cu 3,6% inregistrata anul trecut, care a adaugat 100.000 de persoane pe lista celor cu averi de peste 1 milion de dolari. Avansul marcheaza insa o incetinire puternica fata de anii anteriori, cand acesta se situa la procentaje formate din doua cifre, noteaza revista chineza Hurun.

Avansul foarte lent al numarului bogatilor sugereaza ca incetinirea cresterii PIB al Chinei a ajuns si la varful economiei, scrie CNBC. In comparatie, numarul milionarilor din SUA a crescut cu 640.000 anul trecut, la un total de 9,63 milioane, conform unui studiu separat al Spectrem Group. Spectrem defineste milionarii ca persoane care detin active pe care le pot investi cu valoare mai mare de 1 milion de dolari, potrivit Mediafax.

In China, numarul persoanelor cu avere de peste 16 milioane de dolari a urcat cu 4%, la 67.000, potrivit Hurun. Din cei 100.000 de noi milionari, 30.000 sunt din Shanghai, 17.000 din Guangdong, iar 15.000 din Beijing. Capitala Chinei a ramas orasul cu cei mai multi milionari din tara, cu 490.000, se arata in raport.

Potrivit Hurun, "satisfactia spirituala" a milionarilor chinezi este relativ ridicata si urca odata cu averea. Milionarii sunt, insa, nemultumiti de nivelul ridicat de poluare din China.

Citeste si:
"Impozitați-ne!". Bogații lumii vor să plătească taxe mai mari
"Impozitați-ne!". Bogații...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri