Fundatia Bill & Melinda Gates a finantat cu 100.000 de dolari un proiect al cercetatorilor de la Universitatea Wollongong din Australia, care au creat acest tip de prezervativ special, au anuntat reprezentantii universitatii australiene intr-un mesaj video publicat pe YouTube pe 3 iunie, potrivit Mediafax.

Savantii australieni au cautat o alternativa pentru latex si au creat o noua substanta, denumita "hidrogel solid". Robert Gorkin, doctor in inginerie biomedicala, spune ca acest material "este fabricat pentru actiona si pentru a fi resimtit ca o piele reala". Creatorii sai spera ca senzatia naturala oferita de acest material ii va convinge pe tot mai multi barbati sa se protejeze in timpul contactului sexual si, astfel, sa previna sarcinile nedorite si raspandirea bolilor cu transmitere sexuala.

Intr-un interviu acordat pentru Business Insider Australia, Robert Gordin spune ca echipa sa spera sa schimbe, cu ajutorul prezervativelor fabricate din hidrogel solid, mentalitatea oamenilor din acele regiuni ale Globului in care sexul protejat nu este perceput ca un element de rutina al sanatatii sexuale.