Christine Lagarde a declarat, luni, ca FMI a subestimat potentialul de crestere al economiei Marii Britanii, atunci cand a criticat programul guvernamental de austeritate. Declaratia ei vine la un an dupa ce economistul sef al institutiei, Oliver Blachard a avertizat ca autoritatile britanice se joaca cu focul.

"Am gresit. Am recunoscut acest lucru. Increderea rezultata din masurile adoptate de guvern pe multi ne-au luat prin surprindere", a afirmat Lagarde intr-o emisiune de la televiziunea BBC, transmite Bloomberg. Blanchard a avertizat in urma cu un an ca reducerile cheltuielilor bugetare din Marea Britanie sunt echivalente cu "o joaca cu focul", noteaza Mediafax.

In luna aprilie, FMI a estimat ca economia britanica va avansa cu 2,9% in acest an, acesta fiind cel mai rapid ritm intre statele dezvoltate membre ale G7. Intrebata de moderatorul emisiunii daca si-a cerut scuze ministrului de Finante George Osborne, Lagarde a intrebat "Trebuie sa cad in genunchi?" “Am spus foarte clar ca am subestimat cresterea economiei britanice si ca estimarile noastre au fost contrazise de realitatile economice", a aratat ea.

Lagarde considera ca perspectivele economice ale Marii Britanii au devenit mai sustenabile, investitiile fiind un motor de crestere, alaturi de consum. Ea a reiterat ca piata imobiliara britanica ramane un pericol, chiar daca cresterea acesteia are mai multe fatete, nefiind doar un boom speculativ. Sefa FMI s-a distantat de un apel al Comisiei Europene pentru majorarea taxelor in Marea Britanie, ea considerand ca o astfel de masura nu este recomandabila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri