Premierul Malaysiei: Cadavrele victimelor avionului prabusit vor fi predate Olandei

Cadavrele victimelor prabusirii avionului Malaysia Airlines in regiunea Donetk din estul Ucrainei vor fi predate Olandei, anunta premierul Malaysiei, Mohd Najib Tun Razak.

Mohd Najib Tun Razak a precizat ca cele doua cutii negre ale Cursei MH17 urmeaza sa fie trimise in Malaysia. Premierul malaysian a declarat ca a primit aceste asigurari din partea conducerii autoproclamatei "Republici populare Donetk", o zona proclamata de catre insurgentii prorusi din estul Ucrainei, noteaza Mediafax.

"Am primit asigurari ca anchetatorii internationali vor avea acces securizat in zona prabusirii avionului", a precizat liderul de la Kuala Lumpur. Trenul care transporta corpurile victimelor prabusirii avionului malaysian a parasit gara Torez, din regiunea Donetk, anunta martori citati de AFP. Trenul urmeaza sa ajunga in orasul Harkov, aflat sub controlul Kievului, unde corpurile vor fi examinate si identificate, dupa care ar urma sa fie trimise in Olanda.

Cadavrele a 282 dintre cele 298 de victime ale prabusirii avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei au fost recuperate. Separatistii au anuntat ca trenul frigorific care transporta cadavrele va pleca din regiune doar insotit de experti internationali.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de pasageri si membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Citeste si:
ANSVSA: Cadavrele oilor din nava esuata NU contamineaza apa sau mediu
ANSVSA: Cadavrele oilor din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri