Informatia a fost dezvaluita in urma reuniunii de saptamana aceasta, de la Londra, a Clubului Chefs des Chefs, ai carui membri pregatesc mesele unor lideri mondiali, inclusiv sefi de state. Aceasta profesie a fost populara de-a lungul secolelor, de la faraonii egipteni pana la imparatii romani si chinezi, dar continua sa fie si in prezent, noteaza Mediafax.

Mancarea lui Adolf Hitler era degustata in fiecare dimineata de o femeie pe nume Margot Woelk, iar fostul presedinte irakian Saddam Hussein avea mai multi degustatori angajati. In 1978, fostul dictator roman Nicolae Ceausescu a adus un degustator in vizita de stat pe care a efectuat-o la Palatul Buckingham, precizeaza The Independent.

Conform lui Joseph Petro, un fost agent Secret Service in perioada presedintiei lui George W. Bush si autorul cartii Standing Next to History, fostul presedinte american nu manca nimic ce nu era gatit de bucatarii sai si servit de un angajat al Casei Albe in costum de chelner. Atunci cand participa la un summit, personalul lui George W. Bush afla din timp ce este in meniu si aducea ingredientele de la Washington.