Prabusirea avionului Malaysia Airlines in Ucraina, doborat de o racheta in Donetk, zona controlata de separatistii prorusi, ar putea fi comparata cu o "crima de razboi", a precizat comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, citata de AFP.

"Aceasta incalcare a legislatiei internationale, tinand cont de circumstante, s-ar putea compara cu o crima de razboi", a declarat Pillay intr-un comunicat publicat luni. "Totul se va face" pentru ca aceia responsabili de aceasta drama, "oricine ar fi ei, sa fie adusi in fata justitiei", a subliniat ea, potrivit Mediafax.

"Este imperativ ca o ancheta rapida, minutioasa, eficace si independenta sa poata fi efectuata cu privire la acest eveniment", a adaugat comisarul. Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova, acuzata de Washington si de ucraineni ca le furnizeaza arme.

Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa. Expertii internationali nu au avut decat un acces limitat la locul prabusirii avionului, controlat de insurgenti, criticati aspru pe plan international pentru modul in care au gestionat zona si tratamentul acorda trupurilor victimelor.

Citeste si:
Coreea de Nord testeaza o racheta care transporta arme nucleare
Coreea de Nord confirma...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ingrasamintele chimice romanesti ajung pe doua piete vecine