JO a publicat o lista cu opt persoane si trei intreprinderi vizate de o inghetare a activelor si interditii de calatorie, in calitate de sanctiuni pentru rolul Rusiei in criza din Ucraina.

Printre persoanele vizate se numara oamenii de afaceri Arkadi Rotenberg si Konstantin Malofeev, Iuri Valentinovici Kovalciuk, presedintele si principalul actionar al bancii Rossia si Nicolai Terentievici Samalov, al doilea cel mai important actionar al acestei institutii financiare, considerata drept banca personala a oficialilor de rang inalt ai Rusiei, informeaza Mediafax.

De asemenea, au fost impuse sanctiuni impotriva concernului specializat in producerea de rachete si armament Almaz-Antei, companiei aeriene low-cost Dobrolet si Bancii national-comerciale a Rusiei.

Ministerul rus de Externe a denuntat, miercuri, "sanctiunile antiruse" adoptate cu o zi inainte de Bruxelles, acuzand Uniunea Europeana ca desfasoara "o politica dictata de Washington", si a afirmat ca sanctiunile, care afecteaza sectorul energetic, vor determina o crestere a pretului la energie in Europa.