Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, intr-un comunicat, ca un grup de 50 de cetateni romani, majoritatea copii, a fost repatriat vineri din Fasia Gaza, mentionand ca statul roman a acordat sprijin pentru evacuare a 8 cetateni ungari si 5 moldoveni.

Potrivit sursei citate, Celula de criza activata la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a continuat demersurile de acordare a sprijinului si asistentei consulare de specialitate cetatenilor romani aflati in Fasia Gaza, noteaza Mediafax.

"Ca urmare a eforturilor conjugate ale tuturor institutiilor implicate in activitatea Celulei de criza, astazi, 8 august 2014, a fost repatriat din Fasia Gaza un grup de 50 de cetateni romani, majoritatea copii", informeaza Ministerul de Externe, precizand ca la operatiunea de evacuare si repatriere au participat, in mod direct, Ambasada Romaniei la Tel Aviv, Ambasada Romaniei la Amman si Oficiul de Reprezentare al Romaniei la Ramallah, sprijinite de doua echipe consulare mobile trimise din Centrala MAE.

Repatrierea, facuta cu fondurile destinate gestionarii crizelor consulare

In cadrul actiunii, statul roman a acordat sprijin pentru evacuarea a 8 cetateni ungari si 5 cetateni ai Republicii Moldova, acestia fiind transportati in Romania impreuna cu grupul de romani. Costurile necesare repatrierii au fost acoperite, integral, din fondul special al Ministerului Afacerilor Externe, destinat gestionarii crizelor consulare.

Aceasta este cea de-a treia evacuare organizata de autoritatile romane. Pana in prezent, numarul romanilor evacuati si repatriati din Fasia Gaza se ridica la 153 de persoane.

Citeste si:
Atentionare de calatorie in Grecia: ploi si caderi de grindina
Atentionare de calatorie in...

Sursa foto: Twitter

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Iohannis: Cetatenii romani din Marea Britanie vor fi bine protejati