Adjuncta sefului serviciilor unguresti de igiena Eniko Szabo a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca cei doi cetateni se afla in tara de noua zile si nu prezinta niciun semn al unei infectari cu virusul care provoaca febra hemoragica Ebola. Ea a adaugat ca starea sanatatii ambilor este buna, potrivit Mediafax.

Unul dintre ei a fost tratat pentru malarie in Liberia, a precizat Szabo. Epidemia de febra hemoragica Ebola din Africa de Vest "se extinde, iar (situatia) se deterioreaza mai rapid decat capacitatea noastra de a-i face fata", a avertizat vineri, citata de AFP, Joanne Liu, directoarea organizatiei Medecins sans frontieres (MSF), dupa o vizita de zece zile in zona.

Potrivit ultimului bilant prezentat miercuri de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, febra Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane din 1.975 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), in Nigeria inregistrandu-se trei decese. Cifra reprezinta o rata a deceselor de 54%. Din cauza epidemiei, mai multe state si companii au decis sa nu mai asigure zboruri catre si dinspre tarile afectate.

Sursa foto: Mediafax Foto