"Ucrainenii au bombardat constant drumul, cu avioane si cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad. Se pare ca au ucis mai multi civili acum, asa cum fac de cateva luni", a declarat un purtator de cuvant al republicii autoproclamate Donetk, Andrei Purghin.

Kievul a acuzat luni separatistii prorusi ca au tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grad asupra unui convoi de refugiati, in apropiere de Lugansk, provocand moartea a "numeroase" persoane, inclusiv femei si copii, scrie Mediafax.

"Rebelii au tras asupra unui convoi de refugiati in apropiere de Lugansk, pe drumul dintre Hriasciuvate si Novosvitlivka, cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad si mortiere livrate de Rusia", a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

"Numerosi civili au fost ucisi, inclusiv femei si copii", a adaugat el, fara a fi in masura sa precizeze numarul victimelor. Conform purtatorului de cuvant, convoiul se deplasa printr-un coridor umanitar la nord de Lugansk, bastion al separatistilor prorusi, pe unde peste 1.800 de persoane au fugit din acest oras in doua zile.Un alt purtator de cuvant al armatei a declarat ca mai multe persoane au ars de vii in masini.