"Drapelul a fost arborat de raufacatori neidentificati, pe un zgarie-nori de pe cheiul Kotelniki", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, Roman Kilkeev. Drapelul a fost amplasat, miercuri dimineata, pe steaua aurie gigantica aflata in varful cladirii si a ramas acolo timp de trei ore, inainte de interventia autoritatilor.

"Alpinisti specializati, obisnuiti sa lucreze la altitudine, au inlaturat deja" drapelul, a declarat purtatorul de cuvant spre pranz. Mai multi muncitori lucrau miercuri dimineata pentru a inlatura vopseaua galbena si albastra - culorile nationale ucrainene - cu care aceleasi persoane necunoscute au vopsit steaua de pe cladire, mostenita din epoca sovietica, potrivit unui fotoreporter al AFP, informeaza Mediafax.

Persoane neidentificate au urcat pe scarile interioare pana la ultimul etaj al cladirii.

Conform unei surse din politie, mai multe persoane echipate cu material necesar escaladarii au fost arestate la Moscova, toate originare din capitala rusa sau din imprejurimi. "Persoane neidentificate au urcat pe scarile interioare pana la ultimul etaj al cladirii, inainte de a agata drapelul cu ajutorul materialului specific escaladarii", potrivit sursei citate de agentia Interfax.

Tensiunile s-au intensificat intre Moscova si Kiev in ultimele sase luni, dupa inlaturarea de la putere a presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, anexarea in martie a Crimeei de catre Rusia si patru luni de conflict intre separatistii prorusi si fortele ucrainene in estul Ucrainei. Kievul si Occidentul acuza Rusia ca inarmeaza separatistii, in timp ce Moscova neaga.