Aproximativ 50 de persoane au fost retinute sambata dupa-amiaza intr-o zona comerciala din Bruxelles dupa ce un grup de persoane care participasera la o manifestatie a devastat cateva magazine si a agresat fortele de ordine, a informat politia locala, relateaza AFP.

Potrivit unui bilant publicat la orele 19.30 (18.30 GMT) pe Twitter de politia din Bruxelles, "50 de persoane au fost arestate si nu s-au inregistrat raniti". Postul de televiziune RTBF a mentionat ca este vorba despre tineri cu varste intre 15 si 18 ani, scrie Agerpres.

Incidentele s-au produs in apropiere de Place Louise, nu departe de centrul capitalei, intr-un cartier foarte frecventat sambata dupa-amiaza, a explicat pentru AFP o purtatoare de cuvant a politiei locale, Ilse Van de Keere.

Inainte de lasarea intunericului, un grup de vreo 30 de persoane "a parasit o manifestatie impotriva sclaviei din Libia" care avea loc foarte aproape, si-au "acoperit fetele cu cagule", dupa care au atacat doua magazine, unde s-au inregistrat pagube, potrivit imaginilor publicate de presa belgiana.

De asemenea, o masina de politie a fost luata ca tinta si s-au aruncat proiectile in directia acesteia, a precizat Ilse Van de Keere.

Un importanta dispozitiv de politie a fost desfasurat si calmul a revenit la orele serii.

Potrivit agentiei de presa Belga, fortele de ordine au trimis un elicopter pentru a patrula deasupra zonei si au instalat un tun cu apa.

A fost pentru a treia oara cand in centrul orasului Bruxelles au izbucnit violente in numai cateva saptamani.

La 15 noiembrie, o adunare neautorizata organizata de o vedeta a retelelor sociale a degenerat atunci cand politia a incercat sa imprastie participantii.

Patru zile mai devreme, o serie de violente au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.

Sursa foto: CRM / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri