Un barbat a fost arestat in cadrul unei operatiuni antiteroriste declansate in urma unei alerte cu bomba intr-un centru comercial din Bruxelles, anunta autoritatile relateaza BBC News.

UPDATE 1: Procurori de la Bruxelles au confirmat marti retinerea unui barbat - in urma unei alerte de securitate la un important centru comercial din Bruxelles, dupa gasirea unui pachet suspect - si au anuntat ca nu s-au gasit explozivi la acest centru, City 2, relateaza The Associated Press.

Barbatul respectiv "este interogat in acest moment", a declarat Ine Van Wymersch, o purtatoare de cuvant al procuraturii. "Nu existau explozivi", a adaugat ea.

Politia a fost informata cu privire la o "situatie suspicioasa" marti dimineata, iar o operatiune era in curs, scrie presa belgiana, care citeaza un purtator de cuvant al politiei, informeaza News.ro.

Strazile din jurul centrului comercial City 2 au fost inchise.

Citeste si:
NEPI anunta cand va inaugura centrul comercial Promenada Sibiu
NEPI va inaugura centrul...

Premierul Charles Michel participa la o reuniune a Centrului national belgian de reactie in caz de criza, a anuntat procuratura.
Potrivit The Associated Press, autoritatile au inchis centrul comercial in urma alertei.

Politisti cu fata acoperita de cagule si militari patrulau cel putin la una dintre intrarile in City 2, iar vehicule de politie se aflau langa centrul comercial.

Potrivit presei, alerta a fost declansata la ora locala 5.30 (6.30, ora Romaniei), iar fortele de ordine au intervenit imediat.

Belgia se afla in alerta cu privire la un atac posibil sau probabil, in urma atacurilor teroriste de la Paris si saint-Denis, in noiembrie, soldate cu 130 de morti, la care au participat cetateni belgieni sau persoane care au locuit la Bruxelles.

Citeste si:
Amenintare cu bomba la Fan Courier. Activitatea de curierat, blocata
Amenintare cu bomba la Fan...

Atacuri teroriste s-au soldat cu 32 de morti, pe 22 martie, pe aeroportul din capitala belgiana si intr-o statie de metrou.

Sursa foto: CRM / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Johnson: Nu exista o solutie mai buna pentru Brexit