"Consiliul de securitate le cere ferm tuturor celor aflati in campusul Etterbeek sa intre imediat inauntru si sa ramana acolo", a anuntat VUB pe Twitter, potrivit News.ro. “Politia tocmai mi-a ordonat sa raman inauntru din cauza unel alerte iminente cu bomba in apropiere de campusul VUB”, a scris tot pe reteaua de socializare Toon Vanagt, aflat in campusul de la dus-est de Bruxelles.

Alerta vine dupa triplul atentat cu bomba de marti dimineata, de la Bruxelles. Reteaua terorista Statul Islamic a revendicat atentatele comise marti la Bruxelles, soldate, potrivit presei, cu 34 de morti si peste 100 de raniti, dar autenticitatea mesajului nu poate fi verificata din surse independente si nu este clar daca postarea apartine organizatiei fundamentaliste sunnite.

Mesaje de revendicare au fost postate pe site-urile islamiste Rudaw si Amaq News. Nu este clar daca este vorba de un mesaj de revendicare ori de reactii ale simpatizantilor organizatiei teroriste sunnite. Cel putin 34 de persoane au fost ucise si peste 130 au fost ranite in trei atentate teroriste care au avut loc marti dimineata la Bruxelles, doua dintre ele pe aeroport si una la metrou.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca nu exista cetateni romani intre victimele atentatelor din Bruxelles, nici la aeroport, nici la metrou. Bilantul anterior, anuntat de autoritati, era de 26 de morti si 136 de raniti. "Ne-a fost teama de un atac terorist si acesta a avut loc. Stim ca sunt multi morti, multi raniti, multi dintre ei straini", a declarat premierul belgian Charles Michel intr-o conferinta de presa.

Sursa foto: Mediafax Foto