Presedintele a hotarat sa dizolve Parlamentul, deoarece "aceasta este singura decizie corecta", a afirmat Tegolko, intr-un mesaj publicat pe contul sau de Twitter.

"Stimati concetateni! Am decis sa dizolv Parlamentul ucrainean. Alegerile anticipate vor avea loc pe 26 octombrie 2014", a declarat Porosenko intr-o adresare catre natiune, potrivit UNIAN. "Componenta actuala a Parlamentului l-a sprijinit timp de un an si jumatate pe (fostul presedinte Viktor) Ianukovici. Majoritatea acestor deputati a adoptat legi dictatoriale", a apreciat presedintele ucrainean.

In iulie, coalitia guvernamentala din Parlamentul ucrainean s-a desfiintat, deschizandu-se astfel calea catre alegeri legislative anticipate.
Anterior, doua partide - Udar al fostului campion la box Vitali Kliciko, un aliat al presedintelui Petro Porosenko, si Svoboda (Libertate, dreapta nationalista) - au anuntat ca se retrag din coalitia aflata la putere. Presedintele Porosenko a promis alegeri anticipate inca de cand a fost ales presedinte, pe 25 mai.