Premierul ucrainean Arsenii Iateniuk a declarat miercuri ca Rusia intentioneaza sa opreasca livrarile de gaze catre Europa in aceasta iarna, ceea ce ar putea sa conduca la o escaladare a conflictului dintre Moscova si Occident, relateaza The Moscow Times, in editia electronica. Rusia a respins acuzatiile premierului ucrainean.

Rusia a oprit livrarile de gaze catre Ucraina in iunie din cauza unei dispute privind pretul gazelor, dar a continuat sa furnizeze gaze Europei, cea mai mare piata a sa. "Situatia din sectorul energetic (ucrainean) este dificila. Stim de planurile Rusiei de a bloca tranzitul (gazelor) chiar si catre tarile Uniunii Europene, in aceasta iarna", a declarat el in cadrul unei intalniri guvernamentale.

Iateniuk nu a precizat cum a aflat despre planurile Rusiei. Anul trecut, jumatate din exporturile de gaze ale Rusiei catre UE au tranzitat Ucraina. Compania rusa Gazprom a refuzat sa comenteze, iar Ministerul Energiei nu a putut fi contactat, scrie Mediafax.

Livrarile de gaze catre Europa prin Ucraina au fost perturbate in iernile lui 2006 si 2009 din cauza unui dezacord pe tema pretului gazelor intre Rusia si Ucraina.

Moscova a infirmat acuzatiile premierului ucrainean, ministrul rus al Energiei Alexander Novak sustinand ca Rusia va face maximum de eforturi pentru a-si indeplini obligatiile contractuale fata de importatorii europeni in ciuda situatiei politice.

Sursa foto: Om inghetat/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri