Angajati ai lanturilor de restaurante de tip fast-food din intreaga lume au protestat in multiple randuri pentru cresterea salariilor la cel putin 15 dolari pe ora. Cu toate acestea, exista o tara in Europa unde McDonald's plateste salarii care depasesc 20 de dolari pe ora, scrie Reuters.

Angajatii McDonald's din Danemarca pot castiga mai mult decat dublu fata de cei din SUA. Astfel, daca in SUA salariul mediu este de 9,15 dolari pe ora, in Danemarca angajatii cu varsta de peste 18 ani ajung sa castige peste 20 de dolari pe ora.

Oficialii McDonald's au avertizat ca o crestere a salariilor poate atrage o majorare a preturilor produselor din meniu. Cu toate acestea, in Danemarca pretul unui Big Mac, unul dintre cele mai populare produse, este mai mare doar cu 35 de centi fata de SUA. In plus, datorita existentei sindicatelor angajatii din Danemarca pot beneficia de concediu medical platit si de ore suplimentare platite.

Studiile arata ca Danemarca este tara cu cei mai fericiti locuitori din lume. Principalul motiv pentru asta il constituie fericirea la locul de munca. Studiile referitoare la satisfactia capatata la serviciu arata ca angajatii danezi sunt cei mai fericiti din lume, doar 10% fiind neimplicati afectiv in job. In primul rand, intervalul orar de munca in Danemarca este strict cuprins intre orele 9 si 17. In plus danezii primesc intre cinci si sase saptamani de vacanta pe an. Astfel, in timp ce in medie, americanii lucreaza 1790 de ore pe an, danezii isi petrec doar 1540 de ore la locul de munca, conform Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Sursa foto: McDonald's, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri