"Cred ca va fi o scadere de 9%, chiar de 10%", a declarat Valeria Gontareva, guvernator al Bancii Nationale a Ucrainei. Economia Ucrainei a inregistrat anul trecut o crestere economica de 0,4%.

Gontareva a mai spus ca banca centrala anticipeaza un declin de 35% al exporturilor Ucrainei in Rusia, dar a exclus posibilitatea ca economia Ucrainei sa intre in incapacitate de plata.

Rusia a trimis in Ucraina un al doilea convoi umanitar, cu 2.000 de tone de ajutoare destinate regiunilor separatiste din sud-estul Ucrainei, victime ale confruntarilor dintre armata ucraineana si rebeli prorusi, a anuntat sambata postul public Rossia 24. "Al doilea convoi umanitar a livrat 2.000 de tone de ajutoare in Donbas", regiunea industriala ucraineana pe care separatistii au transformat-o in fieful lor, a anuntat un prezentator al unui jurnal de stiri.

El a precizat ca au fost livrate hrana, medicamente si imbracaminte groasa in Lugansk, un oras important din Donbas, unul dintre cele mai devastate de conflictul armat dintre Kiev si insurgenti. Intre timp, autoritatile ucrainene au acuzat rebelii pro-rusi ca ataca pozitiile ucrainene de la aeroportul din orasul Donetk, din localitatea Debaltevo si din alte trei orase.