"Va rog, nu destramati aceasta familie", le-a spus Cameron alegatorilor, intr-o ultima pledoarie, sustinuta in portul petrolier Aberdeen, in vederea evitarii destramarii Marii Britanii, in contextul in care sondajele anunta un rezultat strans.

"Nu va fi posibila o intoarcere, o a doua sansa", a subliniat liderul conservator, intr-un discurs deosebit de voluntarist si plin de pasiune.
"Daca Scotia voteaza «da» (pentru independenta), Marea Britanie se va destrama, iar drumurile noastre se vor desparti pentru totdeuana", a adaugat el.

"Acum stiu ca numeroase persoane din Scotia au prevazut sa voteze «da»", a spus el. "Stiu, de asemenea, ca tabara «da» a prezentat o Scotie care va fi mai buna la toate nivelurile (daca este independenta)".

Citeste si:

"Dar, atunci cand un lucru pare sa fie prea frumos ca sa fie adevarat, este pentru ca de cele mai multe ori acesta este cazul", a avertizat Cameron.

Ne este mai bine impreuna

Victoria taberei care sustine independenta va constitui "un divort dureros", a insistat el. "Aceasta va insemna ca nu vom mai impartasi aceeasi moneda, ca fortele armate pe care le-am construit impreuna in cursul secolelor se vor desparti".

"Daca (tabara) «nu» castiga joi, acest lucru va declasa un program de transfer de puteri vast si fara precedent" in domeniile politicii fiscale si a sanatatii publice, a promis din nou Cameron.

"Ne este mai bine impreuna", a conchis el, reluand sloganul campaniei unioniste: "Votati pentru ca sa ramanem impreuna (...), votati pentru a ne salva Marea Britanie".

Sursa foto: Twitter/David Cameron