Potrivit Secret Service, Omar J. Gonzales, in varsta de 42 de ani, avea ascuns sub haine un cutit in momentul in care a fost surprins in Casa Alba. In momentul in care a fost imobilizat, intrusul i-a spus unui agent ca era "preocupat de faptul ca situatia din SUA se agraveaza si ca trebuia sa il sesizeze pe presedintele Obama pentru a informa populatia", potrivit actului de acuzare, noteaza Mediafax.

Presedintele Barack Obama nu mai era la Casa Alba in momentul incidentului, petrecut vineri in jurul orei 19.20. Barack Obama, fiicele lui si un prieten parasisera Casa Alba cu patru minute inainte, indreptandu-se cu elicopterul spre resedinta de la Camp David (Maryland), unde familia prezidentiala petrece weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

Initial, Secret Service anuntase ca intrusul nu era inarmat. Omar Gonzalez, domiciliat in Copperas Cove (Texas), a fost inculpat pentru patrundere ilegala in complexul prezidential. Intr-un alt incident, un barbat din New Jersey a oprit un vehicul in fata intrarii principale spre Casa Alba si a refuzat sa plece, fiind retinut.

Sursa foto: Gage Skidmore via Flickr