Rebelii prorusi si-au inceput retragerea artileriei in estul Ucrainei din zonele din care s-a retras si armata ucraineana.

Rebelii prorusi au anuntat marti ca au inceput retragerea artileriei in estul Ucrainei, din zonele din care s-a retras si armata ucraineana, conform acordului negociat la Minsk, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Ne-am retras artileria din zonele in care fortele guvernamentale ucrainene au facut acelasi lucru. In zonele de unde artileria ucraineana nu s-a retras, nu ne-am retras nici noi", a declarat pentru agentia de presa rusa Interfax Aleksandr Zaharcenko, "premierul" Republicii Populare Donetk, autoproclamata de separatisti.
"Acest lucru se refera la tunurile de artilerie cu un calibru mai mare de 100 de milimetri", a precizat el. Un document semnat sambata la Minsk prevede un plan de pace in noua puncte pentru a pune capat conflictului dintre rebelii prorusi si fortele guvernamentale ucrainene care dureaza de cinci luni in estul Ucrainei.
Acest plan prevedea infiintarea unei zone tampon cu o latime de 30 de kilometri de-a lungul liniei de front si retragerea artileriei grele de catre cele doua tabere, inghetand virtual conflicul in pozitiile actuale ale beligerantilor. Armata ucraineana a anuntat deja ca va incepe punerea in aplicare a dispozitiilor planului de pace care, in afara zonei tampon, prevede si un armistitiu pana acum respectat in general si o interdictie de survolare a regiunilor separatiste.

Sursa foto: Shutterstock.com/Proteste

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri