Algeria vrea cu orice pret sa-i gaseasca pe responasibilii mortii francezului decapitat: toate fortele militare mobilizate

Francois Hollande, presedintele francez, a declarat ca Algeria continua sa-si mobilizeze toate fortele pentru a-i gasi pe cei responsabili pentru moarte francezului decapitat.

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat miercuri ca Algeria continua sa-si "mobilizeze toate fortele posibile", pentru a-i gasi pe asasinii unui ostatic francez decapitat de un grup jihadist, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"L-am contactat pe premierul algerian (Abdelmalek Sellal), care mi-a confirmat ca va continua sa mobilizeze toate fortele posibile pentru a-i gasi pe asasini, cu scopul de a-i pedepsi si pentru gasirea corpului lui Hervé Gourdel", a declarat el, intr-o conferinta de presa, la New York. Cetateanul francez rapit in Algeria a fost decapitat de o grupare afiliata grupului terorist Stat Islamic. Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese rapit duminica seara in localitatea algeriana Tizi Ouzou, situata la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamista Jung al-Khilaka, afiliata organizatiei teroriste Stat Islamic, a postat o inregistrare video intitulata "Mesaj de sange pentru Guvernul francez", in care prezinta executarea ostaticului prin decapitare. "Acest eveniment tragic, care a suscitat o emotie puternica, subliniaza ca lupta impotriva terorismului trebuie sa se desfasoare la toate nivelurile si pretutindeni", a reiterat Hollande.

Citeste si:
Stat Islamic l-a decapitat pe ostaticul japonez
Stat Islamic l-a decapitat pe...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Flickr/Texas Military Forces

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri