"Nu exista, din pacate, niciun supravietuitor", a declarat seful statului in cadrul unei scurte alocutiuni televizate. "O cutie neagra a fost recuperata si adusa la Gao", in nordul Mali, de catre militari francezi care au securizat zona, a adaugat el, precizand ca toate ipotezele, in special cele referitoare la conditiile meteorologice, sunt analizate pentru explicarea accidentului, potrivit Mediafax.

Primii militari francezi care au plecat din Gao in timpul noptii au ajuns vineri dimineata in zona de nord a statului Mali, unde s-a prabusit avionul Air Algerie, pentru a securiza locul accidentului, a anuntat Ministerul Apararii. Circa 100 de militari, la bordul a 30 de vehicule, au parasit Gao imediat ce epava a fost localizata de o drona Reaper a armatei franceze.

Potrivit Air Algerie, avionul a decolat din Ouagadougou, cu 110 pasageri si sase membri ai echipajului, cu destinatia Alger, in noaptea de miercuri spre joi. El a disparut de pe ecranele radar la 50 de minute dupa decolare.

Citeste si:

La plecare, aeronava transporta 50 de francezi (51 potrivit ministrului de Externe Laurent Fabius), intre care o familie de sapte persoane, 24 de cetateni din Burkina Faso, opt libanezi, sase algerieni, sase spanioli (membri ai echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiasi familii), patru germani si doi luxemburghezi.

La bordul avionului se mai aflau un belgian, un camerunez, un egiptean, un malian, un cetatean din Niger, un roman, un ucrainean si trei persoane ale caror nationalitati nu sunt cunoscute inca.