"Vom reactiona dur la astfel de actiuni, indiferent de motivele pe care le invoca huliganii si de forta politica pe care ei o reprezinta", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, indemnand populatia la aplicarea "normelor europene, inclusiv in lupta politica". Mai multi activisti ucraineni au lansat in ultimele zile o adevarata campanie impotriva oficialilor pe care ii considera corupti sau sustinatori ai fostului presedinte Viktor Ianukovici, potrivit Mediafax.

Activistii ii arunca pe oficiali in tomberoane de gunoi, insa politia nu reactioneaza in mod corespunzator, noteaza site-ul Korrespondent.net. Primul caz a fost inregistrat in orasul Odesa, unde activisti ai miscarii radicale Pravii Sektor l-au "aruncat la gunoi" pe directorul regional al Fondului ucrainean de asigurari, Oleg Rudenko, acuzat de coruptie.

Ulterior, mai multi manifestanti, care cereau aprobarea unei legi a lustratiei in fata Parlamentului de la Kiev, au imobilizat un deputat si l-au bagat cu forta intr-un tomberon plin cu gunoi, dupa care au pus un cauciuc si au turnat un lichid peste el.

Deputatul Vitali Juravski a fost carat cu tomberonul peste strada, inainte ca politia sa intervina. Cazuri similare au avut loc in orasele Ternopol, Kirovograd, Cerkasi si Rivno. Vineri, cativa activisti l-au acuzat pe deputatul Viktor Pilipisin ca ar fi corupt si l-au aruncat intr-un tomberon de gunoi, stropindu-l cu vopsea rosie.