Delegatiile rusa si americana au continuat ulterior discutiile intr-un format extins cu participarea celor doi ministri de Externe de la Moscova si Washington. La final, ministrul rus de Externe si secretarul de Stat american au apreciat ca intrevederea a fost "utila". Cei doi ministri au abordat cele mai importante dosare de pe scena internationala, in special situatia din Orientul Mijlociu, Iran si evenimentele din Ucraina, arata Mediafax.

Ministrul Serghei Lavrov a reafirmat ca solutionarea crizei din Ucraina este posibila "doar in urma reluarii dialogului politic intre partile aflate in conflict, in conformitate cu prevederile acordurilor de la Minsk din 5 si 19 septembrie". Potrivit ministrului rus, aplicarea acordurilor este o prioritate. "Secretarul de Stat american considera justificata pozitia noastra", a declarat Serghei Lavrov.

Ebola si ofensiva terorista, viziune comuna SUA-Rusia

El a admis, de asemenea, ca Moscova si Washingtonul au in continuare pozitii divergente asupra altor teme de actualitate. Cele doua parti au confirmat, insa, ca Rusia si Statele Unite detin un rol important in solutionarea problemelor din lume si ar putea colabora mai eficient, cum ar fi, de exemplu, in cazul luptei impotriva epidemiei de Ebola si a ofensivei impotriva teroristilor.

Intalnirea de la Paris dintre secretarul de Stat John Kerry si ministrul Serghei Lavrov intervine in conditiile in care presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Porosenko, au programata o intrevedere vineri la Milano, in prezenta liderilor europeni.