Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a subliniat asupra necesitatii adoptarii cat mai rapid a unor masuri care sa conduca la o "dezescaladare" a situatiei in Ucraina, intr-o convorbire telefonica, sambata, cu secretarul de Stat american John Kerry, anunta diplomatia rusa, relateaza AFP.

Lavrov "a subliniat asupra necesitatii unor masuri urgente in vederea unei dezescaladari a situatiei in Ucraina, mai inainte de orice oprirea operatiunilor militare impotriva protestatrilor si incetarea actiunilor agresive a ultranationalistilor (din cadrul miscarii) Pravi Sektor (Sectorul Dreapta)", a anuntat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat, noteaza Mediafax.

Aceasta grupare nationalista paramilitara s-a aflat in prima linie a miscarii proeuropene de contestare care a condus la destituirea lui Viktor Ianukovici din functia de presedinte. Intr-o conversatie telefonica, la initiativa partii americane, cei doi au evocat, de asemenea, "masurile adoptate pentru rezolvarea situatiei" membrilor misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) rapiti vineri de catre separatisti prorusi in estul Ucrainei.

Intr-un comunicat separat, ministerul rus a anuntat ca Lavrov a purtat, tot sambata, o coversatie la telefon cu presedintele elvetian Didier Burkhalter, presedintele in exercitiu al OSCE. In cursul acestei conversatii, Burkhalter a "multumit partii ruse pentru eforturile depuse in vederea eliberarii observatorilor" din cadrul misiunii OSCE, a anuntat diplomatia rusa.

Citeste si:
Serghei Lavrov: SUA alimenteaza criza din Ucraina
Serghei Lavrov: SUA...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vizita istorica dupa criza din Ucraina: Kerry se intalneste cu Putin