Lavrov "a subliniat asupra necesitatii unor masuri urgente in vederea unei dezescaladari a situatiei in Ucraina, mai inainte de orice oprirea operatiunilor militare impotriva protestatrilor si incetarea actiunilor agresive a ultranationalistilor (din cadrul miscarii) Pravi Sektor (Sectorul Dreapta)", a anuntat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat, noteaza Mediafax.

Aceasta grupare nationalista paramilitara s-a aflat in prima linie a miscarii proeuropene de contestare care a condus la destituirea lui Viktor Ianukovici din functia de presedinte. Intr-o conversatie telefonica, la initiativa partii americane, cei doi au evocat, de asemenea, "masurile adoptate pentru rezolvarea situatiei" membrilor misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) rapiti vineri de catre separatisti prorusi in estul Ucrainei.

Intr-un comunicat separat, ministerul rus a anuntat ca Lavrov a purtat, tot sambata, o coversatie la telefon cu presedintele elvetian Didier Burkhalter, presedintele in exercitiu al OSCE. In cursul acestei conversatii, Burkhalter a "multumit partii ruse pentru eforturile depuse in vederea eliberarii observatorilor" din cadrul misiunii OSCE, a anuntat diplomatia rusa.