Serghei Lavrov: Turcia depaseste "limitele" si risca sa ajunga intr-o "situatie foarte complicata"

Liderii de la Ankara au depasit "limitele acceptabile", astfel ca Turcia risca sa ajunga intr-o "situatie foarte complicata", avertizeaza ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, in timp ce omologul sau sirian, Walid Mouallem, a catalogat doborarea avionului rus drept o "agresiune fara precedent".

"Credem ca liderii turci au depasit limitele acceptabile", a declarat Serghei Lavrov, in ceea ce pare a fi o reactie la afirmatiile presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a avertizat Rusia "sa nu se joace cu focul", potrivit Mediafax.

"Liderii de la Ankara risca sa aduca Turcia intr-o situatie foarte complicata - atat la nivelul intereselor pe termen lung, cat si din punctul de vedere al situatiei regionale", a declarat Lavrov, potrivit Itar-Tass, dupa intrevederea pe care a avut-o cu ministrul sirian de Externe, Walid al-Moualem.

Lavrov a transmis multumiri sincere Administratiei Bashar al-Assad pentru contributia la salvarea unuia dintre pilotii militari rusi. "Doborarea avionului militar rus este o agresiune fara precedent", a afirmat, la randul sau, Walid al-Mouallem.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri