Barbatul, un turco-german de 20 de ani, si prietena sa, o germanco-irakiana de 33 de ani, au fost arestati in gara Rosenbach, in nordul Austriei, si se afla in prezent in detentie, urmand sa fie extradati, potrivit aceleiasi surse, arata Mediafax. "Politia ii ancheteaza din august 2014, la cererea unui procuror din Munchen", fiind suspectati de "planificarea unui act subversiv de violenta de mare amploare". De asemenea, cuplul este suspectat "ca a calatorit in august in Siria si a participat acolo la lupte alaturi de grupari jihadiste".

In plus, cei doi cetateni germani sunt suspectati ca l-au dus cu ei in Siria pe "fiul lor de opt ani", potrivit politiei, care afirma ca micul baiat a fost plasat intr-o "institutie de ajutor social pentru copii din Austria".

Mai devreme in cursul zilei de joi, Parchetul Federal german a anuntat arestarea, la Frankfurt, a unui german, suspectat ca este membru al Frontului al-Nusra, aripa siriana a retelei teroriste Al-Qaida. Potrivit serviciilor germane de informatii, numarul germanilor plecati sa lupte pentru jihad era evaluat la aproximativ 400 de persoane in 2013.