Avionul prabusit in Ucraina, doborat de rebeli cu un sistem luat de la armata ucraineana

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines prabusit pe 17 iulie in estul Ucrainei a fost doborat de insurgenti prorusi cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineana, a stabilit Serviciul german de informatii externe (Bundesnachrichtendienst - BND), conform publicatiei Der Spiegel.

Dupa o ancheta completa, Serviciul german de informatii externe a ajuns la concluzia ca avionul malaysian prabusit pe 17 iulie, in timp ce zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborat de insurgenti prorusi, cu un sistem de rachete BUK, sustras din incinta unei baze militare ucrainene, potrivit Mediafax.

Directorul BND, Gerhard Schindler, a prezentat concluziile anchetei in cadrul unei sedinte a Comisiei de control din Bundestag. In cadrul investigatiei, expertii BND au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din sateliti.

Ucraina a atribuit atacul insurgentilor separatisti sustinuti de Moscova, in timp ce Rusia a sugerat ca avionul a fost doborat de armata ucraineana. Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care aveau loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi.

Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de pasageri si membri ai echipajului. Printre victime se numara 193 de cetateni olandezi. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Citeste si:
Noi fragmente de fuselaj ale MH370, gasite in Mozambic
Noi fragmente de fuselaj care...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri