Kievul izoleaza estul separatist prin masura controlului pasapoartelor la frontiera

Ucraina a impus controlul pasapoartelor celor care vin din estul separatist al tarii, a anuntat joi serviciul de stat pentru protectia frontierelor, citat de AFP.

Orice cetatean ucrainean sau strain va trebui sa prezinte de acum pasaportul pentru a intra in zona aflata sub controlul separatistilor sau pentru a o parasi, a informat serviciul intr-un comunicat. Aceasta masura vizeaza sa izoleze si mai mult acest teritoriu, dupa sapte luni de conflict armat, soldat cu peste 4.000 de morti.

Strainii care au intrat in est pe la frontiera ruso-ucraineana aflata sub controlul separatistilor nu vor mai putea patrunde in restul tarii, a precizat serviciul, potrivit Mediafax.

Estul, izolat financiar

Aceasta decizie intervine la o zi dupa ce Kievul a anuntat ca intrerupe finantarea bugetara pentru acest teritoriu. Ucraina a inasprit tonul dupa alegerile organizate de separatisti duminica, recunoscute doar de Rusia si care, potrivit Kievului si occidentalilor, aduc atingere procesului de pace.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat marti ca puterea centrala ramane atasata planului de pace, dar ca va adopta o serie de masuri pentru a se apara si a izola teritoriile controlate de rebeli.

Citeste si:
Un bărbat care susține că are o bombă la el s-a baricadat într-o...
Un bărbat care susține că are...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri