"Programul vizitei presedintelui Putin a fost modificat. A fost scurtat", a declarat o sursa din cadrul delegatiei ruse, citata de AFP. Conform surselor citate, presedintele Rusiei participa la dezbaterile summitului, dar nu va fi prezent la dineul oficial si va pleca mai devreme decat era prevazut, relateaza Mediafax.

"Acest dineu este mai degraba o ocazie de divertisment", adauga sursa citata. Summitul G20 se desfasoara sambata si duminica in orasul australian Brisbane.

Informatia nu a fost confirmata de surse oficiale si nu este clar daca Putin a parasit deja summitul sau cand o va face.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reprosandu-i implicarea in conflictul separatist din Ucraina, inclusiv in doborarea Cursei Malaysia Airlines MH17 in Ucraina, incident soldat cu 298 de morti, inclusiv 38 de australieni.

Citeste si:

Actiunile Rusiei in Ucraina reprezinta "o amenintare mondiala", a afirmat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu ocazia summitului G20, desfasurat la Brisbane, in Australia. "Statele Unite coordoneaza eforturile de contracarare a epidemiei de Ebola si se opun agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, care este o amenintare mondiala, dupa cum am observat cu doborarea Cursei aeriene MH17", a declarat Barack Obama, citat de Reuters.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat ca Uniunea Europeana analizeaza posibilitatea impunerii unor noi sanctiuni impotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina. "Actuala situatie nu este satisfacatoare. Analizam posibilitatea introducerii unor noi oficiali pe lista sanctiunilor", a spus Merkel.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a cerut Rusiei sa intensifice presiunile asupra liderilor separatisti din estul Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock / Vladimir Putin