Manifestatiile continua pe strazile din Budapesta, unde zeci de mii de persoane si-au manifestat luni "indignarea" fata de politica premierului Viktor Orban, informeaza AFP.

Aceasta "Zi a indignarii" a fost ultima dintr-o serie de manifestatii care au inceput luna trecuta contra unui proiect de lege privind taxarea utilizatorilor de Internet in Ungaria. Pus sub presiune si aspru criticat de Washington si Bruxelles, Orban a anuntat la sfarsitul lunii octombrie retragerea acestui proiect de lege controversat, arata Mediafax.

Potrivit unui fotograv al AFP, la manifestatie au participat aproximativ 25.000 de persoane, care au scandat "Orban, afara!". "Nu vrem ca Orban sa ne impinga in bratele (presedintelui rus Vladimir) Putin si ale Rusiei. Suntem un stat din cadrul Uniunii Europene si vrem sa ramanem acolo", a declarat unul dintre manifestanti, Balint Farkas, un student in varsta de 26 de ani.

Manifestatiile din Budapesta, replicate in alte orase

Dupa dispersarea manifestantilor, cateva mii de persoane au ramas pe loc. Unii indivizi au incercat sa patrunda in Parlament, fapt ce a provocat confruntari cu fortele de ordine. Sute de politisti au fost mobilizati la intrarea in cladire.

Alte peste 20 de manifestatii de "indignare", dar de o amploare mai mica, au fost organizate, de asemenea, luni pe teritoriul intregii tari. Renuntarea la taxa pe internet, dupa manifestatiile din octombrie, constituie unul din rarele esecuri ale premierului Orban dupa venirea sa la putere in 2010.

Saptamana trecuta, aproximativ 10.000 de persoane au manifestat la Budapesta pentru a cere demisia sefului serviciului fiscal din Ungaria careia i s-a refuzat intrarea in Statele Unite din cauza unor acuzatii de coruptie.
Viktor Orban, care a fost ales in 2010 si a castigat alegerile legislative din aprilie, suscita numeroase critici in Europa si in Statele Unite pentru reformele sale, considerate drept liberticide de catre criticii sai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri