25 Noiembrie 2014

Cele mai tari cartiere pentru hipsteri din Europa



In ultimii ani numarul hipsterilor a crescut accelerat la nivel international. Ii poti recunoaste usor: blugi skinny, tineri de 20-30 de ani cu barba si preocupari artistice. Afla care sunt cele mai interesante cartiere pentru hipsteri in Europa, locuri unde poti intalni la orice pas festivaluri de teatru, baruri cu un design extravagant sau camioane la moda de unde poti achizitiona mancare, potrivit BusinessInsider.

Belleville si M?nilmontant (Paris, Franta)

Chiria ieftina, exterioarele curajoase ale cladirilor sau apetitul crescut pentru arta fac din Belleville si Ménilmontant doua dintre putine cartiere pentru hipsteri ramase in Paris. Cele doua cartiere, in trecut doua sate faimoase pentru productia de vin, sunt acum foarte la moda. Aici poti gasi in prezent restaurante, galerii, baruri si cluburi.

Sursa foto: Timeout.com


District VII (Budapesta, Ungaria)

District VII, cunoscut si ca orasul Elizabeth, reprezinta centrul evreiesc din Budapesta si gazduieste majoritatea monumentelor istorice ale orasului. In aceasta zona se gasesc insa multe hoteluri la moda - in cadrul Continental Zara sau VAM Design Center au loc numeroase expozitii de arta.

Sursa foto: Lonelyplanet.com


Kreuzberg (Berlin, Germania)

Inchiriati o bicicleta si vizitati cartierul istoric Kreuzberg din Berlin, in partea de vest a fostului Zid al Berlinului. Faimos pentru oferta artistica, acest cartier este vizitat de cei pasionati de antichitati sau care doresc sa serveasca un mic dejun tarziu in zilele de weekend. Pe timp de noapte, strada Dresdener, presarata cu baruri si restaurante, este atractia principala.

Sursa foto: Berlin, Shutterstock.com


Malasana (Madrid, Spania)

Cartierul Malasana este cel mai bun loc pentru hipsterii din Madrid. Situat pe Calle de Barco si Calle Valverde, zona cuprinde multe magazine si cafenele unde te vei simti ca acasa. La Bicicleta este o cafenea populara cu biciclete care sunt prinse de tavan si canapele generoase unde te poti relaxa sau studia. De asemenea, Fábrica Maravillas este o fabrica locala de bere, care produce propria bere.

Sursa foto: Madrid, Shutterstock.com


Plagwitz (Leipzig, Germania)

Chiar daca la prima vedere Plagwitz reprezinta un centru pentru artistii profesionisti, zona isi pastreaza autenticitatea boema. Cartierul are o puternica influenta portugheza si braziliana. Plagwitz este si locul de origine al faimoasei fabrici de bumbac Spinnerei, unde acum sunt gazduite galerii de arta.

Sursa foto: Germany.travel


Shoreditch (Londra, Marea Britanie)

Shoreditch reprezinta Mecca hipsterilor datorita in mare parte pietei Brick Lane, o colectie de piete unde poti gasi de la obiecte artizanale, viniluri si haine vintage. Aici au loc festivaluri de mancare unde poti degusta produse din intreaga lume, de la briose pana la sushi. In plus, intregul cartier este decorat in graffiti multicolor precum o galerie de arta urbana.

Sursa foto: Shoreditch, Shutterstock.com


S?dermalm (Stockholm, Suedia)

Södermalm este situat pe o insula din apropierea coastei de sud a Stockholmului si a fost desemnat recent de catre editorii revistei de moda Vogue unul dintre cele mai populare cartiere din lume. Zona este cunoscuta pentru cafenelele Cafe Blue Lotus si Cafe String.

Sursa foto: Shutterstock.com




Citeste si