Rusia nu mai este un partener strategic al Uniunii Europene, ci a devenit "o problema strategica", afirma fostul premier polonez Donald Tusk, presedintele ales al Consiliului European.

"Din punctul de vedere al esentei relatiei dintre Rusia, Ucraina, Polonia si Europa (...), dupa summitul NATO din 2008, de la Bucuresti, nu am avut nico indoiala ca jocul geopolitic dintre Rusia si Europa si dintre Rusia si Polonia va avea ca miza Ucraina", a declarat Donald Tusk pentru Financial Times, potrivit Mediafax.

"Pentru presedintele Vladimir Putin si pentru Rusia de astazi, Uniunea Europeana reprezinta o problema. Si trebuie sa intelegem, cred ca suntem aproape de acest moment, ca Rusia nu este partenerul nostru strategic. Rusia este problema noastra strategica", a afirmat Donald Tusk.

Referindu-se la abordarea sa in functia de presedinte-ales al Consiliului European, Donald Tusk a precizat: "Daca sunt federalist in contextul european? Raspunsul este nu. Nu imi plac ideologiile, nu imi plac strategiile pe 20 de ani. Sunt niste prostii. Trebuie sa fii pregatit sa reactionezi la orice situatie. Trebuie sa aperi substanta, valorile elementare", a spus Donald Tusk.

360b / Shutterstock.com

Citeste si:
Parlamentarii britanici se pregatesc sa actioneze in justitie guvernul
Parlamentarii britanici se...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Scor final in meciul verii dintre bursa si banci: 8-2