Aceasta este prima manifestatie organizata in proximitatea cladirii, care a costat 1,3 miliarde de lire turcesti (aproximativ 490 de milioane de euro) si care a generat o polemica in Turcia, noteaza Mediafax. Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si i-au lovit cu pumnii pe protestatari, care au ales "Palatul Alb" pentru a denunta taxele mari de scolarizare, potrivit unei inregistrari video difuzate de agentia de presa DHA.

In timpul ciocnirilor au fost arestate 22 de persoane. Cu o suprafata de 200.000 de metri patrati si avand o mie de camere, aceasta cladire imensa este denuntata de opozitie, care o considera o noua dovada a derivei autoritare a lui Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere din 2003. Recep Tayyip Erdogan a fost comparat chiar cu fostul dictator roman Nicolae Ceausescu, dupa constructia acestui palat.

Seful statului turc a respins recent aceste critici, dand asigurari ca palatul nu este "o proprietate privata" si ca el contribuie la "prestigiul Turciei".
Recep Tayyip Erdogan l-a gazduit acolo, vineri, pe primul sau oaspete de marca, Papa Francisc, care isi incheie duminica o vizita de trei zile la Ankara si Istanbul.

Stefano Tinti / Shutterstock.com