"Din cauza unor probleme importante in alimentarea cu energie a Ucrainei, am decis sa dam curs cererii autoritatilor ucrainene si sa ajutam Ucraina furnizandu-i electricitate in conditii preferentiale", a declarat vicepremierul rus Dmitri Kozak, intr-un interviu difuzat sambata de postul de televiziune Rossia 24.

Rusia va livra electricitate Ucrainei la tarife aplicate pe piata interna rusa, cu mult mai mici decat cele in vigoare pe teritoriul ucrainean, a declarat el.

"In total, suntem pregatiti sa furnizam Ucrainei pana la un milion de tone de carbune pe luna, pentru a solutiona problemele in domeniul energetic", a anuntat Kozak.

Citeste si:

El si-a exprimat speranta ca acest lucru va ajuta la garantarea stabilitatii alimentarii cu energie electrica a Peninsulei ucrainene Crimeea, cu populatie majoritar rusofona, anexata in martie de catre Rusia si care a fost afectata, in ultima perioada, de intreruperi importante a alimentarii cu electricitate, ordonate de catre Kiev.

"Avand in vedere situatia critica in privinta alimentarii cu energie" a Ucrainei, presedintele rus Vladimir Putin a "decis ca aceste livrari sa inceapa in pofida absentei platii in avans", de obicei obligatorie, a precizat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, citat de agentai oficiala Tass.