Americanii au demarat zilele trecute constructia celei mai rapide linii ferate de mare viteza din SUA, proiectul care va uni orasele Los Angeles de San Francisco urmand sa necesite un efort investitional de aproximativ 70 de miliarde de dolari.

Potrivit informatiilor citate de catre presa internationala, garniturile de tren vor putea prinde viteze de pana la 350 de kilometri pe ora pe o distanta de 640 de kilometri, atat cat despart cele doua orase importante de pe coasta de vest a SUA. Linia de mare viteza dintre San Francisco si Los Angeles este de asteptat sa se finalizeze in urmatorii 14-15 ani, astfel ca pana in 2029 americanii vor putea circula la viteze express pe linia de tren intre cele doua orase.

Proiectul, de trei ori mai scump per km decat cele din China

Proiectul ar urma sa fie extins si catre Sacramento dar si spre San Diego si este de asteptat sa genereze nu mai putin de 66.000 de locuri de munca in urmatorii ani. Banca Mondiala sustine ca pretul per kilometru al proiectului s-ar ridica la 56 milioane de dolari, de trei ori mai scump decat cele realizate in China.

Cea mai rapida linie de cale ferata de pe teritoriul SUA se afla pe coasta de est si este reprezentata de Acela Express, linie care face legatura intre Boston si Washington DC, trecand prin New York, Philadelphia si Baltimore si unde trenurile pot atinge viteze de pana la 240 km/h.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri