Cinci persoane au murit sambata, la Niamey, iar alte cinci vineri, la Zinder, in urma protestelor violente fata de publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed in editia de miercuri a saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, a anuntat presedintele Nigerului, Mahamadou Issoufou, relateaza AFP.

"La Niamey, bilantul este de cinci morti, cu totii civili, dintre care patru ucisi in biserici si baruri", a declarat presedintele Nigerului. In plus, un corp "calcinat" a fost gasit sambata dimineata, potrivit lui Mahamadou Issoufou, intr-o biserica din Zinder, unde patru persoane au murit in urma violentelor de vineri, potrivit Mediafax.

Proteste violente au avut loc vineri si sambata in Niger fata de publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed in editia de miercuri a saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo. In total, zece biserici au fost incendiate de protestatari. In afara de cele zece biserici incendiate, numeroase baruri, hoteluri, magazine de bauturi sau diverse magazine apartinand unor nemusulmani sau avand insemne ale unor intreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Expert: Italia ar trebui să identifice bolnavii acasă şi să-i separe de familie
Setari Cookie-uri