Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Prahova, judecatorul Gabriela Mihai, magistratii acestei instante au admis, in noaptea de vineri spre sambata, propunerea procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti de arestare preventiva, pentru 28 de zile, a inculpatilor Marcel Cristian Pavaleanu, Victoria Enica, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionut Serban, Elena Giluela Stefanescu si Emilia Loredana Dobre, scrie Mediafax.

Toti cei sase au atacat decizia instantei, recursul urmand sa fie judecat la Curtea de Apel Ploiesti.

Fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane au fost retinuti, joi, sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, in urma unor achizitii si livrari de marfuri si servicii prin aproximativ 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip "fantoma", prejudiciul fiind de 149.800.000 lei.

In acelasi dosar procurorii au cerut mandat de arestare si pentru alte doua persoane - Razvan Alexe si Corneliu Popa -, insa cauza celor doi a fost disjunsa din lipsa de procedura, urmand sa fie judecata in 21 octombrie.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Razvan Alexe si Corneliu Popa nu au fost gasiti, iar procurorii au cerut eliberarea unor mandate de arestare in lipsa.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari, ca nu il cunoaste pe fostul angajat SGG Marcel Pavaleanu si nu stie cu ce s-a ocupat acesta.

Marcel Cristian Pavaleanu este membru al PSD Prahova, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizatii judetene, implicandu-se activ in campania electorala a USL de anul trecut.

Presedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, a spus ca Pavaleanu a fost propus de PSD Prahova pentru a lucra la SGG.

"Stiu ca atunci cand mi-au cerut un om pentru SGG am dat un economist, care e el. Asta era in martie, sau ianuarie, februarie, nu mai stiu. Ni s-a spus sa avem o propunere si am facut vreo trei si l-au ales pe el", a spus Cosma.

Mircea Cosma a mai spus ca Marcel Pavaleanu nu detine o functie de conducere in PSD Prahova. Pavaleanu este presedintele organizatiei locale Plopeni a PSD.