Barack Obama a afirmat ca "marile puteri nu pot intimida (tarile) mici", referindu-se in mod evident la "agresiunea" Rusiei din Ucraina, relateaza AFP.

"Am demonstrat puterea diplomatiei si fortei Statelor Unite", a declarat Barack Obama in discursul sau despre Starea Natiunii sustinut in fata Congresului american. "Noi aparam principiul potrivit caruia marile puteri nu pot intimida (tarile) mici, opunandu-ne agresiunii rusesti, sustinand democratia in Ucraina si reasigurandu-ne aliatii din NATO", a mai spus Barack Obama, potrivit Mediafax.

"Anul trecut, in timp ce efectuam lucrul dificil de a impune sanctiuni impreuna cu aliatii nostri, unii au sugerat ca agresiunea (presedintelui rus Vladimir) Putin constituie o demonstratie extraordinara de strategie si forta", a continuat Obama. "Astazi, Statele Unite sunt puternice si unite cu aliatii sai, in timp ce Rusia este izolata, iar economia sa este distrusa", a adaugat Barack Obama.

Puterile occidentale au acuzat in repetate randuri Rusia de implicare in criza din Ucraina. Moscova a respins aceasta acuzatie.

Citeste si:
Asasinat la Moscova: critic al lui Putin, impuscat mortal (VIDEO)
Asasinat: Boris Nemtov, un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vizita istorica dupa criza din Ucraina: Kerry se intalneste cu Putin