Uniunea Europeana a indemnat vineri Rusia sa inceteze orice sprijin pentru rebelii prorusi din estul Ucrainei, dupa decizia acestora din urma de a se angaja intr-o ofensiva de anvergura impotriva fortelor ucrainene, relateaza AFP.

"Timpul preseaza", a avertizat Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, citata intr-un comunicat. "Escaladarea luptelor s-a soldat cu prea multe victime in randul civililor", a continuat ea, a doua zi de la preluarea sub control a aeroportului din Donetk de catre rebelii prorusi si de la uciderea a opt persoane intr-un bombardament asupra unui autobuz, in acelasi oras, arata Mediafax.

"Indemnam Rusia sa-si asume pe deplin responsabilitatile", a insistat ea. Federica Mogherini a cerut incetarea ostilitatilor, retragerea armelor grele si respectarea acordurilor semnate in septembrie 2014 la Minsk. Pe de alta parte, sefa diplomatiei europene a denuntat relele tratamente aplicate militarilor ucraineni, care incalca conventiile internationale.

Insa Mogherini nu a facut referire la adoptarea unor noi sanctiuni europene impotriva Rusiei. Rebelii prorusi din estul Ucrainei au luat decizia, vineri, de a se angaja intr-o ofensiva de anvergura impotriva fortelor ucrainene si au respins posibilitatea unui armistitiu cu autoritatile de la Kiev, potrivit "presedintelui" republicii autoproclamate Donetk, Aleksandr Zaharcenko.

Citeste si:
Ungaria ameninta sa blocheze bugetul UE pentru 2021-2027. Afla motivul
Ungaria ameninta sa blocheze...

Sursa foto: Denis Kornilov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola