"Nici Ucraina, nici comunitatea internationala si sper ca nici Rusia nu vor recunoaste alegerile prevazute de organizatiile teroriste autoproclamate", a declarat Porosenko intr-o conferinta de presa la Kiev. Rebelii prorusi din estul Ucrainei au anuntat, marti, desfasurarea alegerilor prezidentiale si legislative la 2 noiembrie in republicile populare autoproclamate Donetk si Lugansk.

"Intentionam sa organizam alegerile pentru Consiliul Suprem (Parlament) si pentru presedintele republicii la 2 noiembrie", a declarat pentru agentia Interfax "premierul" din "Republica Donetk", Aleksandr Zaharcenko, precizand ca in regiune nu vor fi organizate alegerile legislative ucrainene stabilite pentru 26 octombrie, scrie Mediafax.

"Avem propriul Consiliu Suprem si vom decide singuri ce alegeri vom organiza si la ce data vor avea loc", a afirmat el. "Niciun alt fel de alegeri, inclusiv cele pentru Parlamentul ucrainean, nu vor fi organizate in regiunea noastra", a subliniat Zaharcenko.

La randul sau, un lider din cealalta regiune separatista, "Republica populara Lugansk", a anuntat ca alegerile prezidentiale si legislative vor fi organizate in aceeasi zi ca la Donetk. "Alegerile vor avea loc simultan cu cele din Republica populara Donetk, la 2 noiembrie", a declarat presedintele Consiliului Suprem al Republicii Lugansk, Aleksei Kariakin, pentru agentia oficiala rusa Itar-Tass.