IKEA Group, unul dintre cei mai mari retaileri de mobila din lume, si-a majorat vanzarile in anul fiscal 2014 cu 5,9%, pana la 29,3 miliarde euro (inclusiv venituri din chiriile pentru centrele comerciale), cea mai buna evolutie fiind inregistrata in Germania, Statele Unite ale Americii, Franta, Rusia si Marea Britanie.

IKEA Group si-a marit cota de piata in aproape toate tarile in care este prezenta si a deschis un magazin intr-o noua tara – Croatia. Compania a inregistrat un profit net de 3,3 miliarde de euro. Conditiile pietei au continuat sa se imbunatateasca, iar cele mai bune performante au fost obtinute in China si America de Nord, in timp ce in Europa trendul este ascendent. Magazinele din IKEA Group au primit in jur de 716 milioane de vizitatori, in timp ce peste 1,5 miliarde de vizite au fost inregistrate pe site-ul companiei.

“Anul fiscal 2014 a fost un an bun pentru IKEA Group. Sunt mandru de cresterea obtinuta prin intermediul canalelor noastre de vanzari: in magazinele existente, in cele deschise recent, precum si in comertul electronic. Am atins cateva repere importante pentru ne a indeplini obiectivul de a deveni independenti din punct de vedere energetic si am avut o crestere a vanzarilor de 58% pentru produsele care le permit oamenilor sa aiba un stil de viata sustenabil”, a declarat Peter Agnefjäll, presedinte si CEO IKEA Group.

Folosind resurse proprii, IKEA Group a produs energie regenerabila care reprezinta echivalentul a 42% din totalul energiei consumate. In acelasi timp, IKEA Group isi propune ca pana la finalul anului 2015 sa investeasca 1,5 miliarde de euro in proiecte de energie regenerabila, in special pentru parcuri de colectare a energiei eoliene si panouri fotovoltaice.

IKEA a fost fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd. Compania IKEA detine peste 318 magazine in 28 de piete si operatiuni in 43 de tari, dintre care peste 40 de magazine sunt francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group. IKEA a inregistrat in anul de catalog 2014 (1 septembrie 2013 – 31 august 2014) vanzari in valoare de 468,4 mil. lei, in crestere cu 6,45%.

Sursa foto: IKEA Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri