Anuntul a fost facut dupa ce cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, seful statului ucrainean Petro Porosenko si liderul rus Vladimir Putin au discutat duminica la telefon despre planul de pace, anunta Mediafax.

Merkel, Hollande, Porosenko si Putin au avut o conferinta telefonica "extinsa" duminica, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert, intr-un comunicat.

Cei patru lideri au discutat "un pachet de masuri" pentru a incerca sa ajunga la "un acord cuprinzator privind solutionarea conflictului din estul Ucrainei", a declarat Seibert, adaugand ca liderii intentioneaza sa se intalneasca miercuri.

Citeste si:

Presedintele francez, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, au lansat o initiativa de pace in speranta solutionarii crizei ucrainene. Hollande si Merkel au fost joi si vineri in Ucraina si in Rusia pentru discutii cu presedintele ucrainean, Petro Porosenko, si cel rus, Vladimir Putin.

Negociatorii vor sa intocmeasca un document pentru implementarea acordului de pace incheiat in septembrie la Minsk si care este incalcat in mod regulat. Potrivit lui Hollande, planul negociat in prezent prevede o zona demilitarizata de 50-70 de kilometri si o autonomie extinsa in regiuni din estul Ucrainei.

Liderii occidentali si Kievul acuza Rusia ca alimenteaza conflictul furnizandu-le arme si antrenandu-i pe separatistii prorusi care lupta impotriva fortelor ucrainene in estul Ucrainei, dar si ca trimite trupe peste granita pentru a participa la lupte. Moscova neaga acuzatiile care i se aduc.

Sursa foto: Shutterstock.com