Primarul orasului Ulrich Markurth (SPD) si organizatorul paradei Gerhard Baller au anulat carnavalul cu putin inainte de ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei). Evenimentul urma sa inceapa la ora locala 12.20 (13.20, ora Romaniei). Politia din Braunschweig a anuntat ca evenimentul a fost anulat dupa ce surse de stat de incredere au aflat despre "o amenintare concreta" cu privire la comiterea unui atac "de natura islamista", scrie Mediafax.

Politia le-a cerut vizitatorilor sa nu-si faca aparitia pe traseul paradei. Parada Schoduvel este cel mai mare eveniment din nordul Germaniei si are loc in weekendul dinaintea inceperii postului Pastelui. Numeroase orase includ, de asemenea, care alegorice in paradele pe care le organizeaza. Supravegherea a fost sporita duminica dimineata la frontiera dintre Danemarca si Germania, dupa ce trei persoane au fost ucise iar alte cinci ranite in doua atacuri armate, separate, in capitala daneza Copenhaga.

Politia din Copenhaga a confirmat duminica dimineata ca ea crede ca un barbat impuscat mortal de ofiteri este autorul ambelor atacuri - primul comis sambata dupa-amiaza la o cafenea in care un controversat caricaturist suedez, Lars Vilks, gazduia o dezbatere pe tema libertatii de exprimare, iar al doilea, la o ora dupa miezul noptii de sambata spre duminica, langa principala sinagoga din Copenhaga.