Autoritatile germane au declansat duminica o alerta din cauza unui atac terorist "de natura islamista" si au anulat cel mai mare carnaval organizat in nordul Germaniei, in orasul Braunschweig, relateaza postul Deutsche Welle (DW) in pagina electronica.

Primarul orasului Ulrich Markurth (SPD) si organizatorul paradei Gerhard Baller au anulat carnavalul cu putin inainte de ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei). Evenimentul urma sa inceapa la ora locala 12.20 (13.20, ora Romaniei). Politia din Braunschweig a anuntat ca evenimentul a fost anulat dupa ce surse de stat de incredere au aflat despre "o amenintare concreta" cu privire la comiterea unui atac "de natura islamista", scrie Mediafax.

Politia le-a cerut vizitatorilor sa nu-si faca aparitia pe traseul paradei. Parada Schoduvel este cel mai mare eveniment din nordul Germaniei si are loc in weekendul dinaintea inceperii postului Pastelui. Numeroase orase includ, de asemenea, care alegorice in paradele pe care le organizeaza. Supravegherea a fost sporita duminica dimineata la frontiera dintre Danemarca si Germania, dupa ce trei persoane au fost ucise iar alte cinci ranite in doua atacuri armate, separate, in capitala daneza Copenhaga.

Politia din Copenhaga a confirmat duminica dimineata ca ea crede ca un barbat impuscat mortal de ofiteri este autorul ambelor atacuri - primul comis sambata dupa-amiaza la o cafenea in care un controversat caricaturist suedez, Lars Vilks, gazduia o dezbatere pe tema libertatii de exprimare, iar al doilea, la o ora dupa miezul noptii de sambata spre duminica, langa principala sinagoga din Copenhaga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri