Presedintele rus, Vladimir Putin (62 de ani), este de-a dreptul "terifiat" de ideea ca va imbatrani si de aceea a suferit, in urma cu cinci ani, o operatie estetica, tinuta secret de Moscova, pentru a-i oferi un aspect "mai tanar si dinamic", potrivit unui documentar difuzat in Germania, saptamana trecuta, de catre televiziunea ZDF. De asemenea, Vladimir Putin ar fi un "maniac obsedat de control" dupa ce a supravietuit unor cinci tentative de asasinat si obisnuia frecvent sa-si agreseze fizic fosta sotie.

Producatorii documentarului, intitulat "Vladimir Putin, omul", ar fi obtinut acces la informatii secretizate de la agentie de contra-spionaj occidentala (cel mai probabil si documente ale fostei STASI, serviciul secret si politia politica a fostei Republicii Democrate Germane), cu privire la activitatea profesionala si privata a lui Vladimir Putin, in special in perioada anilor 1980, cand era stationat la Dresda, precum si despre ascensiunea sa la putere in Rusia.

Cea mai mare parte a informatiilor provin un fost angajat KGB din Dresda, care s-a imprietenis in acea vreme cu fosta stewardesa Aeroflot, Lyudmila, care avea sa devina ulterior sotia viitorului presedinte rus, Vladimir Putin. Aceasta se plangea deseori superiorilor ca era batuta acasa de sot. Vladimir Putin si fosta sa sotie s-au casatorit in 1983 si au doua fiice, dar au divortat anul trecut. Alte mentiuni despre Vladimir Putin citate de The Telegraph includ:

Vladimir Putin "sarea calul" deseori

Descris, in general, drept un om care a trebuit sa infrunte un mediu dificil pentru a-si indeplini visul, acela de a ajunge spion KGB, televiziunea germana are propria versiune pentru portretul lui Vladimir Putin din fosta RDG. Departe de imaginea cultivata cu grija astazi a unui fanatic in ceea ce priveste fitness-ul, pe atunci era distrat, avea excese de greutate si o imagine de betiv, potrivit documentarului. Odata, tanarul Vladimir Putin pierduse un set de chei al KGB si a intreprins o cautare frenetica pana cand s-au gasit. Informatiile includ si marturia unei femei identificate ca "doamna H", care a spus Vladmir Putin bâjbâia la o petrecere, iar colegii sai aruncasera vina pe alcool.

A interpretat gresit evenimentele din 1989

In 1989, fosta RDG era cuprinsa de proteste anti-comuniste, care in cele din urma au dus la caderea Zidului Berlinului. Vladimir Putin a sustinut intotdeauna ca a reusit sa-i linisteasca de protestatarii din pozitia de traducator. Dar Siegfried Dannath, unul dintre manifestantii de atunci, a declarat in cadrul acestui documentar, ca de fapt Vladimir Putin a aparut, de fapt, in uniforma sovietica la usa si a spus multimii ca oamenii lui aveau ordin sa traga. Aceasta versiune a evenimentelor a fost confirmata de Serghei Bezrukov, un fost coleg al KGB al lui Vladimir Putin.

A supravietuit la 5 tentative de asasinat

Au existat cinci tentive de asasinat la adresa lui Vladimir Putin, mentionate in documentar, inclusiv una in care autoritatile britanice au reusit in 2003 sa retina un fost mare agent KGB pe unul dintre aeroporturile londoneze inainte de startul misiunii de asasinat. In documentar sunt mentionate, de asemenea, tentative de asasinat la Moscova, Sankt Petersburg, Teheran si capitala azera Baku, dar si o incercare de lovitura de stat esuata, la scurt timp dupa ce Vladimir Putin a fost numit prim-ministru in 1999.

Operatie estetica secreta pentru liderul rus

Vladimir Putin este, de asemenea, descris in documentar drept un om consumat de vanitate. Presedintelui, in varsta de 62 de ani, ii place sa manance branza de vaci la micul dejun, pentru a se mentine in forma, si a fost supus in secret unei operatii estetice, fiindu-i inlaturate astfel cearcanele.

Ca semn al puterii, ii place sa fie asteptat

Vladimir Putin a facut-o, in mod deliberat, odata pe regina Marii Britanii sa-l astepte timp de o jumatate de ora, potrivit documentarului, care il descrie drept un om obsedat in a-i face pe altii sa-l astepte, pe principiul: "Ai nevoie de mine, dar eu nu am nevoie de tine, deci va trebui sa astepti". De asemenea, si cancelarul german Angela Merkel l-a asteptat cateva ore inainte de o intalnire.

plavevski / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri